Activiteiten2019


Zandbergen Fruitbomen Advies bood weer een cursus aan: zes mensen kunnen nu zelfstandig aan de slag met hun eigen fruitbomen.

 

Ook in Hilvarenbeek was de snoeigroep weer erg enthousiast. Jan gaf uitleg met name aan de nieuwe vrijwilligers. Blijft een enthousiaste groep mensen die samen D'n Bogerd weer snoeit en straks weer hoopt fruit te gaan plukken.Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd?


Wat gebeurde er in 2018?

 

De cursussen vanuit "De smaak van Het Groene Woud" werden afgerond.

Verschillende keren werd er een rondleiding verzorgd in de boomgaard, met koffie en appeltaart toe.

De nét aangeplante pruimenbomen voorzien van water en ja hoor: ze hebben door onze liefdevolle verzorging de hitte en droge zomer overleefd!

Er was afgelopen jaar maar weinig fruit. Eigenlijk was er genoeg, maar door de hitte en droogte lieten de bomen hun vruchten vroegtijdig vallen ter bescherming.

In het najaar zijn er wederom afspraken gemaakt om in Hilvarenbeek de nieuwe enthousiaste vrijwilligers te leren snoeien. Wat een leuke organisatie is dat!

Ook de nieuwe vrijwilligers van de Hoogstambrigade zijn op weg geholpen en nu staan we alweer in 2019. Wat voor fruitjaar gaat het worden?

 

 

 

 

Wat gebeurde er vóór 2018?

 

Afgelopen maand (januari 2017) boden wij een snoeicursus aan. De cursisten waren erg te spreken over hetgeen ze geleerd hebben. Deze cursus is al weer bijna teneinde. In de zomerperiode volgt nog een avond over het toepassen van zomersnoei, daarna kunnen ze zelf aan de slag om hun eigen bomen te snoeien.

 

Ook het Groenpersoneel van Gemeente Heusden kan al weer terug kijken op een geslaagde snoeidag.

 

Op 11 februari boden den we een snoeidag voor geïnteresseerde leden van Stichting Fruitcultuur Brabant aan. Een cursus om de beginselen te leren van fruitbomen snoeien en alles wat daar mee te maken heeft.

 

Een zelfde cursus boden we in maart aan aan de leden van de afd. Groei en Bloei in de regio.

 

Een op handen zijnde cursus vanuit Natuurwerkgroep Liempde, speciaal bedoeld om het snoeien van hoogstamfruitbomen te leren, loopt al vol.

 

Inmiddels is de eerst rondleiding van dit voorjaar door de boomgaard al in de planning.

 

Volop activiteit dus in en rondom boomgaard Belle-Fleur!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk ook eens op onze nieuwspagina; daar staat nu een filmpje van SPPILL over de aanplant van een boomgaard in een lopend project.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Wij verzorgen diverse activiteiten waaronder snoeicursussen. Een film van een snoeicursus verzorgt door Zandbergen Fruitbomen Advies kunt u hieronder bekijken.

Voor groepen vanaf 8 personen kan een passende afspraak worden gemaakt. Hiervoor kunt u mailen naar jan@zandbergenfruitbomen.nl