ActiviteitenOpen dag Fruithof Belle-Fleur


Zondag 2 juli doet  fiets- en wandelroute De Groene Draad ook Fruithof Belle-Fleur aan. Onze mooie boomgaard is dan voor alle geïnteresseerden geopend van 11:00u tot 16:00u.

 

De Groene Draad is een initiatief van Eetbaar Boxtel en wil de mooie plekjes van regio Boxtel kenbaar maken bij een groot publiek. En met mooie plekjes bedoelt zij: daar waar biologisch getuinierd wordt en waar het eten mag groeien. Geen wonder dus dat wij ons aan u mogen laten zien!

Dus heeft u een fiets of wandelschoenen en een portie zin? Dan zien wij u graag op onze open dag. Tot ziens!
 Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd?


Afgelopen maand (januari 2017) boden wij een snoeicursus aan. De cursisten waren erg te spreken over hetgeen ze geleerd hebben. Deze cursus is al weer bijna teneinde. In de zomerperiode volgt nog een avond over het toepassen van zomersnoei, daarna kunnen ze zelf aan de slag om hun eigen bomen te snoeien.

 

Ook het Groenpersoneel van Gemeente Heusden kan al weer terug kijken op een geslaagde snoeidag.

 

Op 11 februari boden den we een snoeidag voor geïnteresseerde leden van Stichting Fruitcultuur Brabant aan. Een cursus om de beginselen te leren van fruitbomen snoeien en alles wat daar mee te maken heeft.

 

Een zelfde cursus bieden we in maart aan aan de leden van de afd. Groei en Bloei in de regio.

 

Een op handen zijnde cursus vanuit Natuurwerkgroep Liempde, speciaal bedoeld om het snoeien van hoogstamfruitbomen te leren, loopt al vol.

 

Inmiddels is de eerst rondleiding van dit voorjaar door de boomgaard al in de planning.

 

Volop activiteit dus in en rondom boomgaard Belle-Fleur!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kijk ook eens op onze nieuwspagina; daar staat nu een filmpje van SPPILL over de aanplant van een boomgaard in een lopend project.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Wij verzorgen diverse activiteiten waaronder snoeicursussen. Een film van een snoeicursus verzorgt door Zandbergen Fruitbomen Advies kunt u hieronder bekijken.

Voor groepen vanaf 8 personen kan een passende afspraak worden gemaakt. Hiervoor kunt u mailen naar jan@zandbergenfruitbomen.nl